Administrar

Trabajadores Ibtres |

Comunicat del comitè d'empresa SBT/ 12-04-2010

ib3treballadors | 13 Abril, 2010 06:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Estimats companys:

    Passats ja cinc anys, avui la nostra feina es troba més que mai a mercè  dels nostres dirigents polítics. Aquest Comitè s'ha posicionat sempre en una visió del model d'IB3, que ha defensat independentment de cap grup parlamentari. Aquest posicionament polític ha estat respaldat per uns i altres segons convenia, i inclús hi hagué promeses electorals al respecte. El model que proposem significa l'estalvi de diners públics i l'estabilitat dels treballadors: una plantilla pròpia d'IB3.

    Recentment, i extranyament, la direcció d'IB3 ha prés una posició semblant a la nostra, que ha reobert el debat de la internalització, no solament dels serveis informatius, sinó d'una plantilla de 288 treballadors (incloguent emissions i altres serveis).

    El context polític preveu: l'execució del Contracte Programa fins a final de legislatura (que inclou la contractació directa d'un cos d'editors i d'alguns operadors de Continuïtat); i la tramitació  parlamentària de la Llei de l'Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears (que ha de regir el futur d'IB3 a partir de la pròxima legislatura, i que parteix d'un avantprojecte de llei que el Govern ha presentat, que inclou la creació d'una plantilla pròpia d'informatius).

    Així  doncs, aquest Comitè ha juntat esforços amb representants de tot el sector audiovisual de les Illes, que s'han constituït en plataforma per tenir una veu conjunta i més forta davant els grups parlamentaris que han de tramitar la llei d'IB3. D'aquesta forma, es pretén contribuïr a que finalment s'aprovi una llei que garantitzi: la independència política d'IB3, la transparència de la gestió i l'estabilitat del sector audiovisual de Balears.  

    El Govern, abans de presentar l'avantprojecte de llei d'IB3 a tràmit parlamentari, ha mantingut contactes, a través de la Directora General de Comunicació, amb diferents representants del sector audiovisual, entre ells el Comitè d' empresa de SBT, per informar-los i rebre aportacions. El discurs de totes les parts ha sigut el mateix: cal reunir als representants de tot el sector en una sola taula i consensuar un avantprojecte de llei sense secrets.

    En relació al que pot afectar directament als traballadors d'SBT, l'avantprojecte del Govern pretén la creació d'una plantilla pròpia d'informatius que garantitzi la independència política del tractament informatiu i el dret a la informació dels ciutadans. Aquesta plantilla estará dimensionada en relació a informes específics que seràn realitzats per empreses privades, que estableixin el nombre indispensable de treballadors necessaris. Ja que per ara no hi ha cap informe fet, el punt de partida és l'informe realitzat per l'actual direcció d'IB3 (que estableix 288 llocs de feina), que el Govern considera desmesurat.

    La contractació d'aquesta plantilla no serà com a funcionariat, sinó com a empleat públic (la situació laboral dels nostres companys de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca); i no serà mitjançant oposicions sinó proves específiques valorades per un jurat creat al respecte, i extern a l'actual direcció d'IB3. D'aquesta forma, es pretén garantitzar la independència i transparència de la selecció de personal, en la qual estaràn presents els representants sindicals oportuns.

    Qualsevol contractació en relació a IB3 haurà de respectar el marc laboral en vigor, és a dir, l'aplicació del conveni sectorial serà un requisit per a les empreses que treballin amb IB3. Aquesta és una antiga reivindicació d'aquest Comitè, que Conselleria de Treball va fer arribar a la Directora General de Comunicació del Govern.

    Altres concreccions que s'inclouràn a l'avantprojecte abans de presentar-lo a tràmit parlamentari, se'ns faràn arribar al Comitè i s'informarà  als treballadors. D'altra banda, la plataforma del sector es tornarà  a reunir dimecres dia 14 d'abril. El pròxim pas serà mantenir una ronda de reunions amb els diferents grups parlamentaris que han d'aprovar la llei d'IB3, per poder aportar les nostres pròpies esmenes. 

    Cal dir que ara és el moment més clau per al nostre futur laboral, i que tota la implicació i les idees dels treballadors d'SBT serán benvingudes al nostre correu comitempresasbt@hotmail.com 

    Salut companys!

Comentaris

 1. Y los que tienen subrogación

  ¿Que pasa con los trabajadores que tienen firmada una subrogación con la Consellería de Treball?
  Que eso se firmó en su momento a cambio de la paz social e intervinieron los sindicatos mayoritarios.
  Si se cumplió con SBT se tiene que cumplir con el Ente RTIB.

  Si no nos movemos el comité no tiene fuerza | 13/04/2010, 07:39
 2. Y con los trabajadores actuales

  Que va a pasar con los trabajadores actuales?

  comité ya | 13/04/2010, 15:48
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS